Καλοκαιρινά Όνειρα… Παγωτένια Cupcakes με Γυαλιστερά Κεράσια Dreams of Summer… Icecream cupcakes with Shiny Cherries

παγωτακια παγωτο κεκακια cupcakes κερασια

English version follows…

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Δεχτήκαμε πραγματικά απίστευτη ανταπόκριση όσον αφορά τα cupcakes μας που έμοιαζαν με παγωτά. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα σχόλια και ερωτήσεις ήταν σχετικά με το πώς κάναμε τα κερασάκια μας τόσο γυαλιστερά! Το να κάνετε τα κεράσια σας να γυαλίζουν είναι εύκολο! Το δύσκολο είναι να τα διατηρήσετε γυαλιστερά! Έτσι λοιπόν, σας είπα πως όταν φτάναμε τα 10.000 like στη σελίδα μας στο Facebook CakesBySamantha θα μοιραζόμασταν το μυστικό μας και σύντομα τα καταφέραμε. Παρά τα σχόλια που δεχθήκαμε στο FB για το πώς το κάναμε, τα email ακόμη και τα τηλεφωνήματα, αποφασίσαμε να μην το πούμε σε κανέναν μιας και εμάς ακόμη, μας πήρε πάρα πολύ χρόνο για να τα καταφέρουμε σωστά. Μετά από πάρα πολλές έρευνες και πειράματα, σκεφτήκαμε να κρατήσουμε αυτό το μυστικό για τον εαυτό μας, τουλάχιστον για κάποια χρονική περίοδο. Όμως τώρα είμαστε πλέον σε θέση, να το μοιραστούμε μαζί σας!

Κερασι απο ζαχαροπαστα

Το πρώτο πράγμα που κάναμε λοιπόν, ήταν να τα “βάψουμε” με λίγο ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Υπέροχα γυαλιστερά κεράσια…. για λίγο μόνο. Έτσι λοιπόν, εάν παρουσιάσετε τα cupcakes μέσα σε λίγες ώρες αφού βάλετε το ελαιόλαδο, αυτή ίσως να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς μιας και είναι εύκολη και γρήγορη. Εάν θέλετε να γυαλίζουν για περισσότερο από μερικές ώρες, αυτό δεν είναι καλό, μιας και το λάδι απορροφάται και τα κεράσια σας επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή. Η επόμενη προσπάθεια μας ήταν να τα βάψουμε με σιρόπι ζάχαρης (βράζετε 200γρ ζάχαρης με 200γρ νερό για μερικά λεπτά). Αυτή τη φορά, πιστέψαμε πως πραγματικά πιάσαμε το τζακποτ , μιας και παρέμειναν γυαλιστερά για αρκετή ώρα… αλλά για άλλη μία φορά, μέχρι το πρωί είχαν επιστρέψει και πάλι στην αρχική και βαρετή τους εμφάνιση. Το 3ο μας πείραμα ήταν με ανοιχτόχρωμο σιρόπι καλαμποκιού (υπάρχει και σκούρο) και αυτή τη φορά δούλεψε. Ανακάτεψα λίγο νερό μέσα στο σιρόπι καλαμποκιού μέχρι να μην είναι τόσο παχύρευστο όσο είναι κανονικά και μέχρι το πρωί ήταν ακόμη λαμπερά και γυαλιστερά! Πραγματικά καλή δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να τα παραδώσουμε κιόλας εκείνο το πρωί! Προφανώς όμως θα αναρωτιέστε: “ Που θα βρω ανοιχτόχρωμο σιρόπι καλαμποκιού?”! Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολο να το βρεις. Υπάρχουν κάποια σούπερ μάρκετ στα βόρεια προάστια τα οποία το έχουν σε στοκ κάποιες φορές, αλλά όχι πάντα. Έτσι λοιπόν παρατείναμε τα πειράματα μας για να βρούμε έναν άλλο τρόπο για εσάς, προκειμένου να γυαλίσετε τα κεράσια σας (ή οτιδήποτε θέλετε να γυαλίσετε τόσο πολύ). Θα αποκαλυφθούν όλα παρακάτω! Παρεμπιπτόντως, βάψαμε επίσης και το “σιρόπι σοκολάτας” προκειμένου να γυαλίζει σαν αληθινό σιρόπι. Δείτε παρακάτω για πλήρης οδηγίες στο πώς να φτιάξετε τα δικά σας cupcakes “παγωτά” και να κάνετε τα κεράσια και τη σοκολάτα σας γυαλιστερή!

βαφλες από ζαχαρόπαστα

Γκοφρέτες: Μερικές μέρες πριν χρειαστείτε τα cupcakes, θα πρέπει να ετοιμάσετε τις “γκοφρέτες” προκειμένου να στεγνώσουν και να σκληρύνουν καλά. Προσθέσαμε αρκετό CMC / Tylo Powder σε ζαχαρόπαστα καραμελέ χρώματος. Όταν αυτή η σκόνη προστίθεται στην ζαχαρόπαστα, αυτομάτως γίνεται πάστα μοντελισμού. Η ζαχαρόπαστα πρέπει να ανοιχτεί σε περίπου 2χιλ πάχος. Για να κάνουμε τις γραμμές της “γκοφρέτες” πιέσαμε ένα ανάγλυφο σχέδιο στην πάστα μοντελισμού. Το τέλειο ανάγλυφο σχέδιο βρίσκεται στο “Σετ Κουπάντ Καρδιά με Ανάγλυφα Σχέδια” το οποίο έχουμε στο e-shop μας Cakes By Samantha Shop . Για την ακρίβεια χρησιμοποιήσαμε δύο, προκειμένου να υπάρχουν γραμμές και από τις δύο πλευρές. Βάλαμε ένα ανάγλυφο φύλλο κάτω από την πάστα μοντελισμού και ένα από πάνω. Φυσικά αν έχετε μόνο ένα φύλλο, μπορείτε να αφήσετε τις γραμμές από τη μία μόνο πλευρά και πιστέψτε με θα εξακολουθούν να δείχνουν υπέροχες. Εάν δεν έχετε το ανάγλυφο φύλλο και δεν θέλετε να μπείτε σε έξοδα, μπορείτε να κάνετε τις γραμμές στη γκοφρέτα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Οι γκοφρέτες κόπηκαν σε τρίγωνα διαστάσεων 4εκ. Χ 5.5εκ. όπου και τα αφήσαμε να στεγνώσουν. Μπορείτε επίσης να βρείτε όλα τα αντικείμενα του e-shop στο κατάστημα μας στη Μεταμόρφωση, Ήβης 11, Τ.Κ 14452.
κερασια από ζαχαρόπαστα γυαλιζουν
Κεράσια: Και τα κεράσια επίσης, τα φτιάξαμε νωρίτερα. Χρησιμοποιήσαμε έτοιμη κόκκινη ζαχαρόπαστα της Renshaws για τα κεράσια, ζαχαρόπαστα με γεύση σοκολάτα για το “σιρόπι” σοκολάτας από τη Renshaws και την αγαπημένη μου ζαχαρόπαστα Covapaste για τις γκοφρέτες, για να καλύψουμε τα cupcakes και για να φτιάξουμε τα κοτσάνια. Για να φτιάξετε τα κεράσια, πλάστε κόκκινη ζαχαρόπαστα σε μπαλάκια (βάλαμε λίγο CMC / Tylo Powder πρώτα). Για να μάθετε πως θα κάνετε τα κεράσια σας όλα το ίδιο μέγεθος, διαβάστε εδώ. Πάρτε ένα εργαλείο “μπάλα” και πιέστε ελαφρά στην κορυφή του κερασιού, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη άκρη. Έπειτα χρησιμοποιήστε τη μικρή άκρη για να κάνετε μία βαθιά τρύπα, όπου και θα μπουν τα κοτσάνια αργότερα. Οι τρύπες που κάναμε εμείς, έφταναν σχεδόν μέχρι τον πάτο. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε μία βάση για λουλούδια. Για να φτιάξετε τα κοτσάνια, πάρτε πράσινη ζαχαρόπαστα και προσθέστε λίγο CMC μέχρι να σκληρύνει λίγο. Πλάθουμε τα κοτσάνια μέχρι να είναι λεπτά, αφήνοντας τη μία άκρη ελαφρώς πιο παχιά. Φτιάξτε παραπάνω από όσα θα χρειαστείτε, διότι είναι λιγάκι ευαίσθητα και ίσως υπάρξουν κάποιες απώλειες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης μετά. Αφήστε τα σε ένα σφουγγάρι να στεγνώσουν, αλλά πρώτα λυγίστε τα ελάχιστα, έτσι ώστε να στεγνώσουν κάνοντας μία μικρή καμπύλη και να φαίνονται πιο φυσικά. Είναι καλύτερο να τα αφήσετε να στεγνώσουν μία ή δύο ημέρες.
cupcakes με βουτυρόκρεμα
Cupcakes: Κάτι το οποίο δεν είναι κρυφό είναι ότι μισώ τα cupcakes. Τα μισώ. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δεν έχω πρόβλημα στο να τα τρώω. Μισώ να τα φτιάχνω. Μισώ να τα διακοσμώ. Μισώ. Έχοντας ήδη εγκαταλείψει την ιδέα του να δουλέψω με καλοσχηματισμένα και σωστά φουσκωμένα cupcakes, ήξερα πως έπρεπε να φτιάξουμε εμείς την καμπύλη με βουτυρόκρεμα. Για αυτό, χρησιμοποίησα μία Παναγιώτα. Είμαι αρκετά τυχερή που έχω μία τέτοια στο εργαστήριο μου και έτσι πριν καν το καταλάβω, είχα cupcakes με όμορφες καμπύλες από βουτυρόκρεμα! Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε μία Παναγιώτα θα πρέπει να το κάνετε με το δύσκολο τρόπο. Βάλτε λίγη βουτυρόκρεμα στην κορυφή του cupcake σας και στρώστε την σε σχήμα καμπύλης με τη βοήθεια μίας μικρής σπάτουλας. Έπειτα καλύψαμε την κορυφή με ένα μεγάλο κύκλο ζαχαρόπαστας, ανοιγμένο με τα πηχάκια 3χιλ. Λειάνετε και κολλήστε το χρησιμοποιώντας την παλάμη σας και τρίψτε με τα δάχτυλα σας γύρω από τις άκρες, ώστε να σφραγίσετε το cupcake και να του δώσετε ένα ωραίο τελείωμα. Εάν η βουτυρόκρεμα σας είναι πολύ μαλακή ή είναι απλά μία ζεστή ημέρα, ίσως βοηθήσει να την βάλετε στο ψυγείο πριν προσπαθήσετε να τα καλύψετε.

Σιρόπι Σοκολάτας: Ανοίξαμε λίγη ζαχαρόπαστα με γεύση σοκολάτα σε πάχος περίπου 1χιλ. και κόψαμε έναν κύκλο, χρησιμοποιώντας το κυματιστό κουπάντ. .
κεκακια σαν παγωτο
Για να κάνουμε την “πιτσίλα” να φαίνεται πιο φυσική, τεντώσαμε τις άκρες, τραβώντας και τρίβοντας ελαφρώς ανάμεσα από το δάχτυλο και τον αντίχειρα. Τις τοποθετήσαμε πάνω στα cupcakes και χρησιμοποιήσαμε τα δάχτυλα μας για να τα λειάνουμε και να στρογγυλέψουμε τις άκρες. Δεν χρησιμοποιήσαμε καν νερό ή κόλλα για να τα κολλήσουμε μιας και κολλάνε από μόνα τους μόνο και μόνο από το τρίψιμο. Εάν είστε έξυπνοι, σε αυτό το σημείο θα βάλετε το “βερνίκι” σας στη σοκολάτα για να γυαλίζει. Εάν είστε σαν εμένα, θα κάνετε πρώτα το επόμενο βήμα με την κρέμα και μετά θα σας πάρει πολύ περισσότερο να βάψετε τη σοκολάτα γύρω γύρω, καθώς θα προσπαθείτε να μην καταστρέψετε την κρέμα! Όπως είπα και παραπάνω χρησιμοποιήσαμε ανοιχτόχρωμο σιρόπι καλαμποκιού ανακατεμένο με νερό για να φτιάξουμε το βερνίκι μας, όμως κάναμε περεταίρω πειράματα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσουμε πως ακριβώς το ίδιο γίνεται και με την υγρή γλυκόζη Dr. Oetker, η οποία βρίσκεται τώρα σε στοκ στο e-shop μας Cakes By Samantha Shop Βάλτε λίγο από το σιρόπι γλυκόζης σε ένα μικρό ποτήρι και προσθέστε νερό, σταγόνα σταγόνα, μέχρι να μπορείτε να βάψετε με αυτό στη ζαχαρόπαστα με ένα πινέλο. Στο μαγαζί μας επίσης, θα βρείτε Γυαλιστικό Σπρέι. Με μερικές στρώσεις, θα αφήσει την ζαχαρόπαστα σας όμορφη, γυαλιστερή και στεγνή όταν την αγγίζετε, όμως εγώ θέλω τα κεράσια μου και τη σοκολάτα μου να φαίνονται υγρά και κολλώδες όπως πραγματικά είναι!

cupcakes σαν παγωτα απο ζαχαροπαστα
Η σαντιγί: Φυσικά και δεν χρησιμοποιήσαμε αληθινή σαντιγί, μιας και θα έπρεπε να μπει στο ψυγείο και η ζαχαρόπαστα δεν μπορεί να μπει στο ψυγείο, εκτός και αν: α) έχετε ψυγείο με ρυθμιστή υγρασίας, β) σας αρέσει η απαίσια κολλώδης ζαχαρόπαστα που γυαλίζει, ιδρώνει και στάζει και οι γκοφρέτες και τα κοτσάνια που πέφτουν. Επίσης δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε κανονική βουτυρόκρεμα μιας και έχει εκρού χρώμα και εμείς την θέλαμε εντελώς λευκή. Φτιάξαμε λοιπόν μία κρέμα χρησιμοποιώντας Crisco και ζάχαρη άχνη (η ζάχαρη άχνη που έχουμε στο μαγαζί μας είναι υψηλής ποιότητας, έτσι λοιπόν έχετε μια λεία κρέμα, χωρίς κρίτσι κρίτσι! Χρησιμοποιήσαμε διπλή ποσότητα άχνης από ότι Crisco και προσθέσαμε λίγες σταγόνες γάλα μέχρι που έγινε αρκετά μαλακή για κορνέ. Γεμίσαμε μία αποσπώμενη σακούλα με μία μύτη για κορνέ Νο.13 “Αστέρι” (εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα για κορνέ καλοί μου μαζοχιστές, μπορείτε επίσης να διαβάσετε εδώ!) με την Criscoκρέμα μας. Και μετά, απλά κάναμε μία μικρή γιρλάντα. Ξεκινήστε από πίσω, πιέστε και στριφογυρίστε. Είμαι εντελώς άχρηστη στο κορνέ, αλλά ακόμη κι εγώ κατάφερα να τις φτιάξω, οπότε είναι πραγματικά έυκολο!

Συναρμολόγηση. Τώρα πάρτε το κερασάκι σας και πιέστε το μέσα στην κρέμα. Τώρα, βάλτε το βερνίκι σας όπως κάνατε με το σιρόπι σοκολάτας. Μπορείτε να τα γυαλίσετε και πριν τα βάλετε στην κρέμα αλλά θα έχετε ένα μικρό προβληματάκι στο να τα μετακινήσετε, μιας και θα κολλάνε πολύ. Είστε έτοιμη τώρα να τοποθετήσετε τα κοτσάνια σας. Σας ξεκαθαρίζω ότι εγώ προσωπικά είμαι θαυμάστρια του να κάνω τα πράγματα με το δύσκολο τρόπο. Αυτό που έκανα, ήταν να βουτήξω τα κοτσάνια σε βρώσιμη κόλλα και να τα κολλήσω στο κεράσι πριν βάλω το βερνίκι πάνω. Αυτό σημαίνε ότι τα κοτσάνια μου μαλάκωσαν λίγο και έπεσαν ελαφρώς. Επίσης σήμαινε ότι ήταν πιο δύσκολο να βάλω βερνίκι καθώς προσπαθούσα να δουλέψω γύρω από το κοτσάνι χωρίς να το σπάσω. Επίσης είχα βάλει και τη γκοφρέτα, κάνοντας έτσι ακόμη πιο δύσκολο το να βάψω τα κεράσια μου. Έτσι λοιπόν, φερθείτε έξυπνα και περάστε με βερνίκι τα κεράσια σας πρώτα, μετά βάλτε τα κοτσάνια και μετά τις γκοφρέτες. Επίσης θα συνειδητοποιήσετε (σε αντίθεση με εμένα) πως αφού τα κεράσια είναι περασμένα με βερνίκι το οποίο κολλάει, τα κοτσάνια θα κολλήσουν από μόνα τους χωρίς κόλλα και ίσως τελικά να μην πέσουν.

Ξέρετε ότι έχετε κάνει πραγματικά καλή δουλειά, όταν ο κόσμος τα βλέπει και τα περνάει για αληθινά παγωτά. Εγώ τουλάχιστον, κατάφερα να ξεγελάσω ένα 2χρονο. Έδωσα ένα στην ανιψιά μου και αυτή ξεκίνησε να το γλύφει! Δυστυχώς απογοητεύτηκε πολύ που στην πραγματικότητα δεν ήταν παγωτό. Αφού το να απογοητεύσω τον πρώτο μου “πελάτη” δεν ήταν ακριβώς η αντίδραση στην οποία ήλπιζα, θα επικεντρωθούμε απλά στο γεγονός ότι ξεγελάστηκε, νομίζοντας πως είναι αληθινά. Επίσης ας ξεχάσουμε και το γεγονός ότι είναι 2 χρονών και μπορεί να ξεγελαστεί εύκολα!

We have had an amazing response to our cupcakes that look like ice-creams, to be specific most of the comments & questions have been about how we made our cherries shiny! To make your cherries shine is easy! The hard bit is keeping them shiny! So I told you that when we reach 10,000 likers on our Facebook page www.facebook.com/PartyCakesBySamantha we would share our secret and we reached that recently. Despite all the FB comments about how we did it and emails and even phone calls we decided not to tell anyone since it took a long time to get it just right ourselves. After so much research and experiments we thought we would keep that secret for ourselves for a short time. But now we are ready to share with you!

So the first thing we did was ‘paint’ them with a little olive oil. The result was wonderful shiny glossy cherries…for a short time only. So if you will display the cupcakes within a few hours of applying the oil this is probably the choice for you since it is easy and fast to do. If you want them to shine for more than a few hours this is no good since the oil gets absorbed and you are back to dull cherries. Our next try was to paint them with sugar syrup (boil 200g of sugar with 200g of water for a few minutes). We thought that this time we’d hit the jackpot since they stayed shiny for quite a while…but once again by the morning they were back to their boring selves. Our 3rd experiment up was with light corn syrup and this time it worked. I mixed a little water in with the corn syrup until it was a little less gloopy and by the morning they were still shiny and glossy! Good job really since they had to be ready by that morning! But where do I find light corn syrup you ask!? Well the problem is that it is not easily sourced. There are a few supermarkets local to the northern suburbs that sometimes stock it but not always. So we have been doing further experiments to find another way for you to shine your cherries (or anything else you want to have a glossy coat). All will be revealed below! By the way we also painted the ‘chocolate sauce’ too to make it shiny like real chocolate sauce. See below for full instructions of how to make your own ice-cream cupcakes and make your cherries & chocolate shine!

Wafers: A few days before you need the cupcakes you need to prepare the ‘wafers’ so they can dry hard. We added a lot of CMC/Tylo pwder to caramel coloured Sugarpaste. When this powder is added Sugarpaste it is then called modelling paste (gumpaste or modelling paste in English). The Sugarpaste needs to be rolled out to about 2mm thick. To get the ‘wafer’ lines we pressed a texture mat into the modeling paste –the perfect mat is to be found in the heart cookie cutter texture sheet set we have in our eshop  . In fact we used two so that the lines were on both sides. We put one mat under the modeling paste and pressed another mat on top. Of course if you only have one mat you could leave the lines on just one side and it will still be very effective. If you don’t have the mat and don’t want to go to the expense you could make lines on the wafer using a knife. The wafers were cut into triangles of cm x cm and left to dry. You can also find all the items in the e-shop at 11 Ivis Metamorfosi, 14452 Athens

Cherries: We also made the cherries in advance. We used ready coloured red sugarpaste by Renshaws for the cherries. Chocolate flavoured Renshaws sugarpaste for the chocolate ‘sauce’ and my favourite sugarpaste Covapaste for the wafers and to cover the cupcakes and make the stalks. To make cherries roll red Sugarpaste into balls (we added a little CMC/tylo powder first). To find out how to make your cherries all the same size read here. Take a ball tool and press slightly on the top with the big end. Then use the small end to make a deep hole where the stalks will later go. The hole went almost to the bottom. Leave to dry on a flower pad. To make the stalks take some green Sugarpaste and add some cmc until a bit firmer. Roll it until it is thin, leaving a knob at one end that is slightly thicker. Make more than you will need because they are a little delicate and there might be some casualties in the assembly later on. Leave them on a sponge to dry but first bend them a little to they dry with a curve to look more natural. It is best to leave them a day or two to dry.

Cupcakes: What is not a secret is that I hate cupcakes. I hate them. To be more clear, I don’t mind eating them. I hate making them. I hate decorating them. Hate. Giving up all hope before we even began that I would be working on a cupcake with a beautifully risen dome I knew that we had to make our own dome using buttercream. For this I used a Panayiota. I am lucky enough to have one of these in my workshop and so before I knew it I had cupcakes with beautiful buttercream domes! If you are not lucky enough to have a Panayiota you will have to do it the hard way. Put some buttercream on the top of your cupcake and smooth it into a dome shape using a small palette knife. We then covered the top with a large circle of sugarpaste rolled out thinly using our 3mm spacers. Smooth it and stick it by using the palm of your hand and rub your fingers along the edges to seal the cupcake and give it a nice finish. If your buttercream is too soft or it is a hot day it may help to put them in the fridge before trying to cover them.

Chocolate sauce: We rolled out some chocolate flavoured coverpaste to a thickness of about 1mm and cut a circle using a wavy edged cutter. To make the ‘splat’ more natural looking we stretched the sticky out bits by slightly pulling and rubbing between our finger & thumb. We placed them on the top of the cupcakes and used our fingers to smooth and round the edges. We didn’t even use water or glue to stick it since it stuck on its own with the smoothing. If you are clever you will now put your gloss on your chocolate to make it shine. If you are like me you will do the next step with the cream first and then spend a lot longer painting your chocolate whilst trying to not damage the cream! As I said above we used light corn syrup mixed with water to make our gloss but we have done further experiments and are pleased to tell you that the same can be done using Dr. Oetker glucose liquid which we now stock in our eshop  . Put some of the glucose syrup in a small cup and add water drop by drop until you can paint it on to the sugarpaste with a paint brush. In our shop you will also see we have a spray glaze –with a couple of coats it will leave your sugarpaste nice and shiny and dry to the touch, but I want my cherries and chocolate sauce to look wet & sticky like the real deal!

Whipped cream: Of course we can’t use real whipped cream since it would need to be refridgerated and sugarpaste cannot go in the fridge unless a) you have a fridge with humidity control, b) you like horrible sticky sugarpaste that shines, sweats & runs and wafers and stalks that flop. We also didn’t want to use normal buttercream since it is a cream colour and we wanted it superwhite. We made a cream using shortening (Crisco) and icing sugar (the icing sugar we have in our shop is superfine so you have a nice smooth cream without the kritsy kritsy! We used double the amount of grams of icing sugar to shortening and added a little splash of milk until is was soft enough to pipe. We filled a disposable piping bag with a No.13 star piping tube (if you want to use a reusable piping bag you masochists may like to read here too!) with our Criscocream. And then we made a simple swirl. Start at the back, squeeze & swirl. I am useless with a piping bag and even I managed to do it so it is really simple!

Assembly: Now take your cherry and push it into the cream. Now put your gloss on like for the chocolate sauce. You can gloss it before it goes into the cream but you will have a bit of a problem picking it up when it is so sticky. You are now ready to put your stalks in. I can tell you that I myself am clearly a fan of doing things the hard way. What I did was dip the stalks in edible glue and stick them in the cherry before I put the gloss on. This meant that my stalks went a bit soft and flaccid. It also meant that it was harder to put the gloss on whilst trying to work around the stalk and not break it. I had also put the wafer in too making it even more difficult to paint my cherries. So, be clever and gloss your cherries first, then put your stalks and then finally the wafers. You will also realize (unlike me) that if the cherries have a sticky gloss the stalks will stick by themselves without glue and will then hopefully not go limp.

You know you have done a good job if people think they are real ice-creams. I at least managed to fool a 2-year old. I handed one to my niece and she proceeded to lick it! Unfortunately she was very disappointed that it was not in fact ice-cream. Since disappointing my first ‘customer’ wasn’t exactly the reaction I was hoping for we’ll just focus on the fact that she was fooled into thinking it was real. Let’s also forget the fact she is 2 and probably easily fooled!

Πείτε μας τη γνώμη σας!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.