Gus’s Great Genuine Grande Godly Gorgeous Golden Buttercream & Other Golden Things

Golden Gus 1e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Δεν ξέρω εαν είναι ο καιρός που μυρίζει Άνοιξη ή η σκόνη απο την Αφρική (που με κάνει να θέλω τον Αφρικάνο μου) αλλά κάθομαι στο γραφείο μου (η Αγγλίδα είναι μέσα και φτιάχνει κάποια τούρτα που κρατάει κάποια άλλη τούρτα που κάνει κωλοτούμπες και ψήνει καφέ) και σκέφτηκα να γράψω ενα blog post για το Golden Syrup (Θα το βρείτε εδώ στο μαγαζί μας Ήβης 11, Μεταμόρφωση)!. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποια τολμήσει να το ονοματίσει Χρυσαφένιο Σιρόπι θα νιώσει την οργή μου!! Είστε μεγάλα κορίτσια (και αγόρια), σοβαρευτείτε!

gus mega joy tv chef  cakes by samantha blog Golden Syrup

Το ξέρω οτι περιμένετε πως και πως να διαβάσετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γλυκό, νόστιμο, παχύρευστο, κολλώδες υγρό.Εεεεεε!!!! Εεεεεε!!Δεν ντρέπεστε καθόλου? Τσίπα δεν έχετε? Που πήγε το μυαλό σας?

To Golden Syrup λοιπόν είναι ενα σιρόπι καραμέλας στην ουσία. Αλλά είναι πεντανόστιμο. Για να δούμε λοιπόν τις χρήσεις του.

1.Σε φρυγανισμένο ψωμί. Η Αγγλίδα το λέει toast, εγω το λέω φρυγανισμένο ψωμί. Βάζετε μια, δυο, δέκα φέτες στην τοστιέρα , ενα ελαφρύ σνακ βρε πουλάκι μου, και μόλις ξεμυτίσουν ρίχνετε Golden Syrup. Αυτό θα έρθει και θα ποτίσει και θα γίνει μούρλια λέμε…   [ed-or do you mean φρυγανιέρα Gus? Do I have to teach you Greek as well as English? I have studied all toast/sandwhich related Greek terms –Samantha xxx]

2.Σε French Toast ή τις λεγόμενες αυγοφέτες. Προσπαθώ να σας δώσω μια ποιότητα πιο γκουρμέ αλλά σιγά μην καταλαβαίνατε το French Toast.(Η Αγγλίδα με λοξοκοιτάει που το γράφω αυτό. Την αγνοώ).Φτιάχνετε τις αυγοφέτες, πασπαλίζετε με άφθονη κανέλλα και Golden Syrup και θα φωνάξετε :α ρε Gus, πόσο πιο θεός μπορείς να γίνεις ρε άτομο???

gus mega joy tv chef cakes by samantha blog Golden Syrup

3.Σε κρέπες. Εδώ θα σας αφήσω άφωνες/ους. Εσείς νομίζετε οτι θα σας πρότεινα γλυκές κρέπες. Νταξ, βαρέθηκα, so what!! Στις αλμυρές θα γίνει ο χαμός. Φτιάξτε κρέπα με κοτόπουλο και τυρί ή απλή ζαμπόν τυρί και σερβίρετε με Golden Syrup απο πάνω ή σε μπωλ για βούτηγμα. Hellooooo, σιελόροιαααααααα…..

 

4.Η επόμενη χρήση είναι κάπως…εεεεε…πως να το πω….ντελικάτη. Όταν λέω ντελικάτη εννοώ βρώμικη. Πολύ. Βούρκος μιλάμε. Λοιπόν το βρήκα, θα σας πω για τις μέλισσες. Πωωωωωως πάει ο κηφήνας να κάνει τρέλες με την Βασίλισσα?? Με άδεια χέρια? Οχι βέβαια. Βάζει άφθονο Golden Syrup στο κεντρί του (και όταν λέω κεντρί , καταλαβαίνετε οτι εννοώ τσουτσούνι) για να την γλυκάνει στην αρχή (και όταν λέω γλυκάνει εννοώ…..ΕΕΕΕΕ αμαν πια , τίποτα δεν καταλαβαίνετε)??? Γλυκαίνεται εκείνη , πέφτει ανάσκελα (άλλες φορές πέφτει και μπρούμυτα ή  κόντρα στον τοίχο της κυψέλης, αμε) και αφήνει τον κηφήνα να της κάνει διάφορα πράγματα που δεν μπορώ να σας γράψω εδω γιατί η Αγγλίδα με απειλεί με απόλυση και με απέλαση απο την χώρα και της εξηγώ οτι δεν είμαι ηρωίδα του Καπουτζίδη για να μου μιλάει έτσι και δεν έχει το δικαίωμα να με απειλεί και της δίνω μια μπουκιά mud cake και ηρεμεί….

gus mega joy tv chef cakes by samantha blog Golden Syrup

4.Χρησιμοποιείται στη συνταγή για τον κορμό. Βεβαίως βεβαίως , εμείς εδω στα κεντρικά της Giant (ξέρετε,στα 20 τετραγωνικά που έχουμε στην Μεταμόρφωση) βάζουμε και Golden Syrup στον κορμό. Δοκιμασμένη συνταγή πάππου προς πάππου.Τι εννοείται δεν είχαν βρακί να βάλουν στον πωπό τους, το Golden Syrup τους μάρανε?? Εγώ είμαι απο σπίτι με τζάκι (ξέρετε, αυτά με την ψεύτικη φλόγα), εχω μεγαλώσει με GoldenSyrup. [εχουμε την συνταγή εδώ!]

gus mega joy tv chef cakes by samantha blog Golden Syrup

5.Στο πρωινό με τα Δημητριακά σας. Εγώ βάζω τα δημητριακά, απο πάνω το Golden Syrup και απο πάνω το γάλα. Κολλάει αυτό στα δημητριακά, μετά ανακατεύεται με το γάλα και είναι τέλειο. Θα μπορούσατε να βάλετε και μέλι βέβαια, αλλά θα σας βαριόμουν αφόρητα.

6.Και στο γιαούρτι.Θεικό. Απλά. Και αν βάλετε και καρύδια , ανατρέξτε στην παράγραφο με τους κηφήνες και τις μέλισσες.

7.Κυριακή απόγευμα, μετά το φαγητό κάθεστε στον καναπέ , έχετε φτιάξει λουκουμάδες (απο το έτοιμο κουτί φαντάζομαι, σας κόβω για λίγο ακαμάτες), παίρνεις το μπουκάλι με το Golden Syrup και όπως είναι ζεστοί ρίχνετε και ρίχνετε και ρίχνετε…..Για να μην πω οτι επιβάλλεται σε κάθε λουκουμά χωριστά….

8.Σε βουτυρόκρεμα Toffee (καραμέλας). Θα μπορούσα να σας δώσω την συνταγή , αλλά η Αγγλίδα κρατάει μια σπάτουλα και ενα τάπερ με γκανάζ και ορκίζεται οτι θα με γκαναζάρει μέχρι θανάτου αν τολμήσω και την αποκαλύψω. Την δίνουμε όμως στα σεμινάρια για μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο. (οχι δεν ήταν τρικ για να σας κάνουμε να κλείσετε σεμινάριο).[αλλά αν θέλετε μπορειτε εδώ!-Σαμάνθα]

 Red handbag event photo Β

9. Εγώ πάλι,που είμαι Καναδός και πολύ πιο γενναιόδωρος γιατί έτσι είμαστε εμείς οι Καναδοί βρε , αλέγκροι και σέξι και καλοί στο σεξ και ….εεε ξέφυγα λίγο απο το θέμα μου .Λοιπόν θα σας δώσω μια πολύ απλή συνταγή για βουτυρόκρεμα με Goden Syrup. Της έδωσα ενα πολύ απλό όνομα: Gus’s Great Genuine Grande Godly Gorgeous Golden Buttercream. Υλικά:180 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 400 γρ. Άχνη και 100 γρ. Golden Syrup. Στον κάδο του μίξερ.Χτυπήστε δυνατά.Πάρτε κουτάλι. Λυσσάξτε.

gus mega joy tv chef cakes by samantha blog Golden Syrup
10. Ξέρετε οτι το γνωστό mud cake σοκολάτας γίνεται και καραμέλα??? Αμ πως, εγω το ξερα. Δε θα σας πω πως, απλά θα αναφέρω οτι το μυστικό υλικό είναι το Golden Syrup. Ναι , ξέρω, δεν το περιμένατε.
11. Τα ξέρετε τα γνωστά gingerbread ανθρωπάκια. Αρνούμαι να τα μεταφράσω, με τίποτα. Ακούς εκεί ανθρωπάκια μελόπιτας. Ασε με κουκλίτσα μου. Οι μη γνωρίζοντες βάζουν μελάσσα. Εμείς που γνωρίζουμε βάζουμε Golden Syrup. 29 ζαχαροτέχνες το συνιστούν. Και όταν λέω 29 εννοώ 2. Η Αγγλίδα και εγω.
12. Σοκολατάκια με rice crispies. Βάζεις σοκολάτα, βάζεις βούτυρο, βάζεις Golden Syrup και τα τσακίζεις. Ναι ξέρω, ξέρω, είστε ολες στη δίαιτα. Καλά, 3-3 θα τα κατεβάζατε.
13. Και μπορεί να είμαστε του γλυκού , αλλά ολο και κανένα κρεατάκι κατεβάζουμε. Πάρτε χοιρινό, πάρτε θυμάρι , πάρτε σκόρδο , αλάτι πιπέρι και ολα στο φούρνο. Ανακατέψτε το Golden Syrup με κέτσαπ, σόγια και λίγη μαύρη ζάχαρη. Βράστε για 5-6 λεπτά. Περιχύστε το χοιρινό. Φωνάξτε το ονομά μου τρεις φορές. Δυνατά!! Πιο δυνατά!! Πιο δυνατά!! Ανάψτε τσιγάρο.

14. Kαι βέβαια μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή με Golden Syrup που βρίσκεται στο παγκόσμιο best seller βιβλίο ζαχαροπλαστικής από το Hummingbird Bakery που έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά και μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας. Να σας πούμε ότι την έχουμε δοκιμάσει την συνταγή, και μπορώ να πω ότι ήταν υπέροχη!!

Συνταγή τούρτα σοκολάτα τουρτα με ζαχαρόπαστα Hummingbrd Bakery Gus Cakes By Samantha Mega Joy

Αυτά είχα να πω. Οι χρήσεις του είναι ατελείωτες. Πειραματιστείτε. Δε θα πάθετε τίποτα. Εγώ , πάλι, που δε με σκιάζει φοβέρα καμμιά, παίρνω το Golden Syrup και το Crisco μου και ετοιμάζομαι για έξοδο (ή μάλλον για είσοδο)!! Σας φιλώ πολύ πολύ …..

Πείτε μας τη γνώμη σας!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.