Φωτογραφίζοντας την τουρτα σας

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Δεν υπάρχει κάτι πιο άσχημο από ένα πανέμορφο cake σε μία πανάσχημη φωτογραφία. Είτε γιατί το υπόβαθρο είναι χάλια είτε γιατί ο φωτισμός είναι πολύ κακός. Αντιθέτως, ένα μέτριο cake (ξέρω πως αυτό δεν σας αφορά, αλλά το αναφέρω) μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό έργο τέχνης αν αποτυπωθεί με τον σωστό τρόπο. Ξέρω πολύ καλά επίσης πως μετά από ένα ξενύχτι φτιάχνοντας cake, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε το σπίτι σας ή το μαγαζί σας σε στούντιο φωτογράφισης. Επίσης δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρόνο αλλά και χρήμα. Λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε τίποτα από τα δύο και καταναλώνοντας τόσες ώρες για να φτιάξετε την τούρτα σας, αυτό που θα σας πω νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Οι φωτογραφίες μου σίγουρα δεν φτάνουν σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά σίγουρα είναι καλύτερες από ότι ήταν στο παρελθόν κι αυτό είναι εύκολο με μόνο λίγη προσοχή.

Δεν ξέρω πολλά πράγματα από την υπέροχη τέχνη της φωτογραφίας – αυτό το αφήνω στους ειδικούς, αλλά μπορώ να σας δώσω μερικές οδηγίες για να γίνουν οι φωτογραφίες πολύ πιο όμορφες και ελκυστικές.

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα– Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι ένα φόντο ή backdrop όπως είναι γνωστό. Εχουμε μια μεγάλη ποικιλια στο eshop μας σε δυο μεγέθοι- μπορειτε να δειτε αν κάνετε κλικ εδώ.  Αν μπορείτε να δώσετε κάποια χρήματα για την αγορά ενός σε κάποιο ουδέτερο χρωματισμό τότε οι τούρτες σας θα δείχνουν πολύ όμορφες ανεξαρτήτως της χρωματικής παλέτας που έχετε χρησιμοποιήσει για να τις φτιάξετε. Μην παραβλέπετε το γεγονός πως η πίσω πλευρά ενός backdrop είναι λευκού χρώματος και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αυτόν τον τρόπο. Οταν έφτιαξα τη τουρτα της Lalaloopsy είχε πολύ έντονα χρώματα οπότε χρειαζόμουν ένα λευκό φόντο ώστε να φανούν τα χρώματα και να μην υπάρχει κάτι άλλο που να τραβάει την προσοχή από πίσω. Ετσι πήρα ένα backdrop και το χρησιμοποίησα από την πίσω πλευρά.

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα– Βρείτε το καλύτερο σημείο στον χώρο σας για τον φωτισμό. Αν βέβαια έχετε τα χρήματα που απαιτούνται για τον εξοπλισμό ενός στούντιο όλα τα παρακάτω είναι περιττά αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, θα δουλέψετε με κάτι πολύ οικονομικό, το φυσικό φως. Είναι πραγματικό χρήσιμο να δείτε σε ποιο σημείο ο φυσικός φωτισμός είναι καλός και αξίζει να το βρείτε. Φωτογραφίστε μια τούρτα το πρωί σε διάφορα σημεία του χώρου σας και μετά κάντε το ίδιο το μεσημέρι και αποφασίστε πότε και που το cake σας δείχνει πιο όμορφο. Προσπαθείστε να τραβάτε φωτογραφίες με τον φωτισμό στο πλάι, αν είναι δυνατόν. Αν έχετε καλό φυσικό φωτισμό θα ανακαλύψετε πόσο πιο καλός είναι σε σχέση με το φλας. Οι καλύτερες φωτογραφίες μου είναι τραβηγμένες στο σπίτι, μπροστά από έναν τοίχο, με το παράθυρο στα αριστερά. Οι φωτογραφίες βγαίνουν καλύτερες νωρίς το πρωί (αφού θα είστε ήδη ξύπνιες από το ξενύχτι, αυτό βοηθάει!!). Κολλάω το backdrop μου με χαρτοταινία στον τοίχο και αφήνω το κάτω άκρο ελεύθερο. Οπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιώ βάσεις για τούρτες αλλά δεν είναι και απαραίτητο κάτι τέτοιο. Υπάρχουν μερικές ακριβές αλλά πανέμορφες βάσεις σε εμάς, επίσης υπάρχουν και πλαστικές σε πιο οικονομική τιμή που δείχνουν κι αυτές πολύ όμορφες. Αν θα πρέπει να επιλέξετε , διαλέξτε μία σε ουδέτερο χρώμα όπως το λευκό.Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα2-σε-1 White Room

Στον επαγγελματικό μου χώρο δυσκολεύομαι ακόμα πιο πολύ μιας και το φυσικό φως δεν είναι τόσο καλό εκεί. Εχω διαπιστώσει όμως πως αν βάλω ένα τραπέζι ακριβώς απέναντι από το παράθυρο και ελαφρώς στο πλάι μπορώ να τραβήξω μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Τοποθετώ μία μεγάλη κούτα στο τραπέζι και κολλάω με ταινία εκεί το backdrop – όλο αυτό απαιτεί όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Η κούτα μπορεί να αναδιπλωθεί μετά και να ξαναχρησιμοποιηθεί μελλοντικά χωρίς να πιάνει χώρο. Χρησιμοποιώ χαρτοταινία γιατί κολλάει καλά αλλά βγαίνει και με ιδιαίτερη ευκολία χωρίς να αφήνει κόλλα πάνω στο πανέμορφο φόντο σας. Τα Backdrops μας είναι Βινύλιο για να είναι ευκολο να τα καθαρισουμε. Εάν τσαλακωθεί βάλτε το ανάποδα σε μια επίπεδη επιφάνεια, τοποθετείστε μια νωπή πετσέτα και σιδερώστε το χωρίς ατμό.

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταΟι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με το κινητό μου. Αν όλα είναι σωστά, δεν χρειάζεστε καν μια ακριβή φωτογραφική μηχανή!

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα2-σε-1 White Wood

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα2-σε-1 Shabby Wall

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταBokeh- Χρυσοί Κυκλοί

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπαστα2-σε-1 Chalkboard with Antique Wood

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταBokeh- Λευκό Τόξο

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταCottage Window

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταBlack Brick Wall

Samantha Σαμάνθα Backdrops φόντο τουρτες σεμινάρια ζαχαρόπασταChic & Simple 1

Πείτε μας τη γνώμη σας!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.