Ooo la la!!! Τούρτα με θέμα ‘Παρίσι’

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Όταν διοργανώνεται μια εκδήλωση στο σχολείο των παιδιών μου, όλοι οι γονείς αναλαμβάνουν να φέρουν κάποια πράγματα για την γιορτή. Σε εμένα λοιπόν αναπόφευκτα ανατίθεται, απο τα παιδιά μου κι από τους φίλους, η παρασκευή του επιδορπίου. Το γεγονός αυτό δεν με απασχολεί καθόλου αρκεί να έχω ελεύθερο χρόνο. Το θέμα της σχολικής γιορτής για το κλείσιμο της χρονιάς είναι το Παρίσι. Είμαι πολυ χαρούμενη που θα φτιάξω την συγκεκριμενη τούρτα γιατί ετσι θα φτιάξω το δικό μου σχέδιο και θα χρησιμοποιήσω κάποια εργαλεία και τεχνικές που δεν ειχα ξαναδοκιμάσει.

Όσον αφορά στην τούρτα θα ήθελα παρα πολύ να φτιάξω καθε επίπεδο της με διαφορετική γεύση αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετό χρονικό περιθώριο. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώ το δικό μου mud cake και για τα τρια επίπεδα (τη συνταγή για τα mud cakes την δίνω στα σεμινάρια μου). Για τη γέμιση  όμως υπάρχουν διάφορες γεύσεις .

Το μέγεθος των επιπέδων ειναι 10εκ,15εκ και 20εκ σε διάμετρο και είναι όλα ψημένα σε αυτά τα ταψιά της PME. Η βάση κάτω ειναι 25 εκατοστά.

Τούρτα ΠαρίσιΗ κορυφή της τούρτας έχει γέμιση απο την κλασσική βουτυρόκρεμα Madagascan Bean αναμεμειγμένη με λευκή σοκολάτα (γκαναζ). Μέσα απο το blog μου μπορείτε να μάθετε πως να φτάχνετε το δικό σας υπέροχο απόσταγμα βανίλιας. Για όσους όμως θέλουν το απόσταγμα έτοιμο μπορούν να το προμηθευτούν αυτό εδώ απο το eshop μας, το οποίο απόσταγμα έχει μεγάλη ζήτηση κι έτσι υποθέτουμε οτι σας αρέσει! Στο τέλος λοιπόν καλύπτω την τούρτα με γκανάζ λευκής σοκολάτας χρησιμοποιώντας την καταπληκτική White Belgian Chocolate Drops.Τούρτα με θέμα 'Παρίσι' Σαμάνθα κας κας κας-κας Cakes By Samantha Double Barrel Cake airbrushing αερογράφο τουρτα με γευση φραουλα

Το μεσαίο επίπεδο της τούρτας είναι πιο ψηλό και για αυτό το λόγο τοποθετούμε εσωτερικές κολώνες (τις οποιες τις βρίσκετε εδώ….) και επίσης θα χρειαστείτε ενα δίσκο ενα νουμερο μικρότερο σε διάμετρο απο αυτήν της τούρτας. Η διάμετρος λοιπόν της τουρτας μας είναι 15 εκατοστά και μετά απο τρεις ροδέλες τούρτας τοποθετούμε τις κολώνες και εναν δίσκο 13 εκατοστά.

Η γέμιση είναι γκανάζ φτιαγμένη  απο Belgian Chocolate Drops με γεύση φράουλα. Η εξωτερική επιφάνεια της τούρτας είναι καλυμμένη  με μαύρη σοκολάτα φτιαγμένη απο Ελληνικές σταγόνες σοκολάτας. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο για το πως παρασκευάζεται το γκανάζ. Είναι πολύ εύκολο και το αποτέλεσμα….απολαυστικό!!!!

Η βάση της τούρτας έχει γέμιση βουτυρόκρεμα  Madagascan Vanilla Bean. Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή ακόμα, για ενα λιγότερο γλύκο αποτέλεσμα, τότε πρεπει να βιαστείτε!! Όλες οι κρέμες που περιλαμβάνονται σε αυτή την τούρτα μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στις περισσότερες τούρτες μου χρησιμοποιώ γκαναζ και ζαχαρόπαστα τηρώντας την τεχνική οπου δείχνω στα βίντεο εδώ και εδώ. Για τις τούρτες όμως που θέλω πολύ αιχμηρές ακρες χρησιμοποιώ μια τεχνική που δείχνω μονο σε κάποια σεμινάριά μου (τα καλοκαιρινά σεμινάρια εχουν τελειώσει αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ για το φθινοπωρινό πρόγραμμα σεμιναρίων. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλη πατώντας εδω και να μαθαίνετε μέσω email  την ακριβή ημερομηνία των σεμιναρίων). Για να απλώσουμε ομαλά στην τούρτα μας το γκανάζ  χρησιμοποιουμε την ειδική ψηλή ξύστρα.IMG_7206

Κάθε επίπεδο της τούρτας είναι καλυμμένη με ζαχαρόπαστα  Artisan Bakers by Cakes By Samantha την οποία δεν θα βρείτε πουθενά αλλού! Έβαλα λευκή ζαχαρόπαστα την οποία χρωμάτισα με Colour Splash Baby Pink. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα αυτό το προϊόν τότε σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Αυτό μπορούν να σας το εγγυηθούν οι πελάτες μας όσον αφορά την ποιότητα τους , την προσιτή τιμή τους κι ακόμα οτι χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα για να έχετε τέλεια αποτελέσματα (π.χ στα σκούρα χρώματα).

Ανοιγω την ζαχαρόπαστα  χρησιμοποιώντας πηχάκια 4χιλ. Με αυτό το παχος είναι ευκολο να κάνω τα sharp edges!

Η βάση κάτω είναι καλυμμένα με ζαχαρόπαστα Oh So Sweet και αποτελείται απο γαλάζιο και λευκό. Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο για το πως καλύπτεται η βάση.

IMG_7207

Because the top 2 tier cakes are tall I used this tall smoother to get a nice smooth finish. For any stubborn imperfections Belissimo smoothers are the perfect solution! Use the rough side to rub out any marks (I usually end up making a mark from my nails somewhere on the cake!) To get the texture on the middle tier I brushed edible glue all over the sides of the cake & stuck Kas-Kas all over. It’s a bit easier if you raise the cake up a little like I did here. Put a baking tray underneath to catch all the excess!

Επεδή οι δυο τούρτες της κορυφής  είναι ψηλές χρησιμοποιούμε ενα ψηλό εργαλείο λείανσης για να έχουμε ενα όμορφο και ομαλό αποτέλεσμα. Για τυχόν ατέλειες τα  εργαλεία λείανσης της Bellissimo αποτελούν την ιδανική λύση! Χρησιμοποιήστε την ”άγρια” πλευρά για να καλύψετε τα όποια σημάδια (συνήθως κάνω μερικά σημάδια με τα νύχια μου πάνω στην τούρτα!)

Για να καταφέρετε το εφέ του μεσαίου ορόφου έκανα με πινέλο βουτυγμένο σε βρώσιμη κόλλα γύρω γύρω την τούρτα και έριξα κας κας από πάνω. Είναι ευκολότερο να ανασηκώσετε λίγο την τούρτα και να κάνετε λίγο όπως έκανα εδώ. Βάλτε ένα ταψάκι από κάτω για να μαζέψετε το κας κας που δεν θα κολλάει!

IMG_7209 Στη συνέχεια βάφουμε το επίπεδο της τούρτας μας με τον αερογράφο αφού το γεμίσουμε με το  χρώμα αερογράφου Sugarflair Gold. Τα μεταλλικά χρώματα αερογράφου είναι καταπληκτικά ,αρκεί να τα ανακινήσετε αρκετά καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα συστατικά όπως π.χ το glitter. Απαιτούνται μόνο μερικά λεπτά για να φτιάξουμε την τούρτα με αυτό το ωραίο γυαλιστερό φινίρισμα! Την άφησα να στεγνώσει όλο το βράδυ οπότε μόλις έβαλα όλους τους ορόφους μαζί ήταν σταθερή.

IMG_7210Για την τούρτα στην βάση θα ήθελα ενα όμορφο damask μοτίβο. Μια επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσω στένσιλ & αυγόγλασο αλλά επειδή είχα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνική παλιότερα θεωρω πως είναι πολύ δύσκολη. Ευτυχώς για όλους εμάς η εταιρεία Mavellous Moulds επινόησαν και μας προσφέρουν τα Onlays. Τα Onlays είναι προϊόντα που πιστεύω οτι αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.Owl lime & turquoise 1

Η πρώτη φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν για να φτιάξω μια τούρτα στο γιο μιας φίλης μου χρησιμοποιωντας το σχέδιο ‘Morrocan Lattice’. Μπορεί να σας φανεί δύσκολο και περίπλοκο αλλα στην πραγματικότητα είναι παρα πολυ εύκολο.

 

Τούρτα Παρίσι

Για αυτήν λοιπόν την τούρτα χρησιμοποιούμε το κλασικό σχέδιο Damask.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα είναι στη χρήση. Προσθέστε λίγη ποσότητα  CMC (Tylo) powder στη ζαχαρόπαστα σας κι είστε έτοιμοι! Η ζαχαρόπαστα θα πρέπει να είναι λεπτή ωστε να κόβεται εύκολα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα με το μηχάνημα roller machine της PME. Για το συγκεκριμένο σχέδιο βάζω στο roller machine τη ρύθμιση 3 ή 4. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι θα είναι πιο εύκολο για εσάς αν στρώσετε τη ζαχαρόπαστα πάνω στην τούρτα σας μια μέρα πριν, ετσι ώστε να στεγνώσει και να σκληρύνει.

Τούρτα με θέμα 'Παρίσι' Σαμάνθα κας κας κας-κας Cakes By Samantha Double Barrel Cake airbrushing αερογράφο τουρτα με γευση φραουλα Rununculus παστα λουλουδιων λουλουδιον

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο να φτιάχνω λουλούδια αλλα παρ ολα αυτά το απολαμβάνω.Έφτιαξα το λουλούδι νεραγκούλα (rununculus) αλλα μου πήρε πολλες ώρες για να το τελειώσω. Χρησιμοποίησα τα αγαπημένα μου  πάστα λουλουδιών του Squires Kitchen (να δειτε τα λουλουδια του Γιάννη Τσακόπουλου απο το Seize the Cake για τελεια λουλουδια!).Τα προϊόντα  πάστα λουλουδιών του Squires Kitchen είναι καταπληκτικά γιατί είναι ανθεκτικά, ελαστικά και στεγνώνουν γρήγορα. Διάλεξα το χρώμα του ευκάλυπτου  και έκανα τα πέταλα πολυ πολύ λεπτά για ενα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.( Οδηγίες βήμα προς βήμα κατασκευής ενός όμορφου και απλου λουλουδιού παρακολουθήστε σε αυτο το post).

Αρκετές ώρες αργότερα κατάλαβα οτι αν θέλεις να φτιάξεις λεπτά πέταλα χρειάζονται περισσότερα πέταλα και κατα συνέπεια πολύς χρόνος. Τα λουλούδια πρέπει να φτιαχτούν τουλάχιστον μια μέρα πριν ωστε να προλάβουν να στεγνώσουν. Απο τη στιγμή που είναι σε σύρμα δεν γίνεται να τοποθετηθεί κατευθείαν στην τούρτα, οπότε έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσουμε ενα ‘posy pic’ και η δεύτερη επιλογή, την οποία επέλεξα, είναι να τοποθετήσουμε μέσα στην τούρτα ενα κοντό καλαμάκι , μέσα στο οποίο θα περάσουμε το σύρμα με το λουλούδι.

Το αρχικό μου σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσω ενα λουλούδι και τη φιγούρα του πύργου του Άιφελ και VOILA!!! ΕΤΟΙΜΟ!!!!! Μου αρέσει η απλότητα (ειδικά οταν δεν έχω χρόνο!)…αλλά δεν ηταν γραφτο να γίνει ακριβώς ετσι……

Τούρτα με θέμα 'Παρίσι' Σαμάνθα κας κας κας-κας Cakes By Samantha Double Barrel Cake airbrushing αερογράφο τουρτα με γευση φραουλα Rununculus παστα λουλουδιων λουλουδιον

Κι αυτό συνέβη λόγω της έλλειψης εμπειρίας οσον αφορά στα λουλούδια. Ετσι λοιπόν δεν ήξερα οτι τα λεπτά πέταλα σπάνε ΤΟΣΟ εύκολα αφου άλλα λουλούδια που είχα φτιάξει στο παρελθόν δεν ήταν τοσο ευαίσθητα. Προσπαθώντας να τοποθετήσω το λουλούδι στην τούρτα εσπασαν πολλά πεταλα κάτω αριστερά  του λουλουδιού μου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, κι ετσι κατάλαβα οτι έπρεπε να καλύψω την τούρτα κυκλικά με περισσότερα λουλούδια.

Έφτιαξα ένα μπλε τριαντάφυλλο χρησιμοποιώντας  πάστα λουλουδιών του Squires Kitchen  και τα καλούπια  ‘Πετουνια’ & ‘Ορτανσία’ κουπαντ & καλουπι από το Blossom Art με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε όμορφα λουλούδια πολύ γρήγορα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε το σπρει οπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο. Στη συνέχεια πρόσθεσα βρώσιμη σκόνη στη μέση του λουλουδιού και κόλλησα στο κέντρο τους βρώσιμες μπιλίτσες, χρησιμοποιώντας βρώσιμη κολλα. Χρησιμοποίησα  πάστα μοντελισμού Saracino για τα λουλούδια μου (πετουνια & ορτανιες) και σαν τελευταία πινελιά πρόσθεσα τα μικροσκοπικά κουπαντ για τα μικρά άνθη. Αυτά τα έφτιαξα με τη δική μου μαρκα σοκολάτα μοντελισμού (ροδακινί). Μπορεί να φτιαχτεί με ροδακινί ζαχαρόπαστα (με   CMC/Tylo), ή με  πάστα μοντελισμού Saracino. Πίσω απο την  Rununcula υπάρχουν πολλά λουλούδια, απλά δεν φαίνονται σε αυτήν τη φωτό…

Τούρτα Παρίσι

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον Πύργο του Άιφελ ο οποίος θέλουμε να είναι απλός εφόσον η τούρτα μας είναι πλούσια σε σχέδια και χρώματα. Βρήκα το σχημα του στο Google και το τύπωσα στα 20εκ. ύψος. Έκοψα το περιγραμμα του και τον χρησιμοποίησα σαν πατρόν. Πρόσθεσα μια μικρή ποσότητα CMC σε λιγη μαύρη  πάστα μοντελισμού Saracino ετσι ωστε να κρατησει απο τη στιγμή που το επάνω μερος του θα είναι στον αέρα. Το αφήνουμε στα 2-3χιλ πάχος και το κοβουμε χρησιμοποιώντας το νυστέρι μας.Μετά κόβουμε τα οριζόντια κομμάτια και με ενα celstick σχεδιασμού τα πιεζουμε ωστε να δημιουργήσουμε υφή και τέλος τα κολλάμε πάνω απο το περίγραμμα του πύργου.

Τούρτα Παρίσι

Χρησιμοποίησα βρώσιμη κολλα για να στηρίξω τον Πύργο του Άιφελ και πρόσθεσα περισσότερες πετουνιες. Είδα ομως το αποτελεσμα ήταν πολύ φορτωμένο από πάνω και χρειαζόντουσαν λίγα λουλούδια στο μεσαίο επίπεδο της τούρτας για ισορροπία.

Τούρτα Παρίσι Έτσι λοιπόν έφτιαξα στα γρήγορα άλλο ένα μπλε τριαντάφυλλο  ροζ λουλουδάκι και νομίζω πως φαίνεται οτι το έφτιαξα βιαστικά αν και τελικα ήταν αρκετά καλό κι οχι τελειο όπως πολλά σημεία της τούρτας. Απο την άλλη πλευρά η τελειότητα  χρειάζεται μονο στις διαγωνιζόμενες τούρτες….

Στην πάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως τοποθέτησα ενα κομμάτι σφουγγάρι πίσω απο την κορυφή του πύργου ετσι ωστε να στεγνώσει στη σωστή θέση ολη τη νύχτα.

Τούρτα με θέμα 'Παρίσι' Σαμάνθα κας κας κας-κας Cakes By Samantha Double Barrel Cake airbrushing αερογράφο τουρτα με γευση φραουλα Τούρτα ΠαρίσιΔιάλεξα ενα χρυσό φόντο το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές, τοποθέτησα την τούρτα μου πανω σε μια γυάλινη βάση και είναι έτοιμη!!! Όταν ακούς  Παρίσι δύο λέξεις σου έρχονται στο μυαλό “κομψότητα” και “σοφιστικέ” (Chic & Sophisticated!) και ελπίζω οτι πέτυχα κάτι απο αυτά με αυτή την τούρτα μου..

Τούρτα με θέμα 'Παρίσι' Σαμάνθα κας κας κας-κας Cakes By Samantha Double Barrel Cake airbrushing αερογράφο τουρτα με γευση φραουλα Rununculus παστα λουλουδιων λουλουδιον

Αν θέλετε να δείτε πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε ενα φόντο και πόση διαφορά  μπορεί να κάνει στην παρουσίαση της τούρτας σας παρακολουθήστε το blog post εδώ. Στο κατάστημά μας υπάρχουν καποια μεγάλα κουτιά για τα φόντα. Αν έχετε αγοράσει απο εμας backdrops στο παρελθόν μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ιορδάνη και θα σας δώσει δωρεάν. Το μέγεθός τους ειναι μεγάλο αλλα αν το διπλώσετε αποθηκεύεται πολύ ευκολα και κάτω απο το κρεβάτι σας (για εσάς που εργάζεστε απο το σπίτι).

Επειδή δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα…βιαστείτε να τα ζητήσετε!!!!!!!!

alien 3

Κατάστημα για τα υλικά Ήβης 11, Μεταμόρφωση 2102822624

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Πείτε μας τη γνώμη σας!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.